2009. november 21., szombat

A cigánybűnözésről 4.



El lehet ezt hinni? A youtube-ra felrakott kis filmre érkezett egy indulatosnak mondható komment egy állítólag 19 éves felhasználótól, aki önmagát
lonSSdalezsolti-nak nevezte el, és az elmúlt napok során a következő megjegyzéseket tette más videókhoz:
"A Fidesz egy undorító mocskos zsidópárt úgy mint az MSZP és az SZDSZ!"
"Mocskos zsidók hulljatok halomra mind!
HOLOKAUSZT NEM VOLT, HANEM LESZ!!!"
"Mocskos buzi horn mész a szüleid után a Dunába! :)"
A negyedik komment a már hivatkozott videóhoz fűződik: "Fogyatékos videó".
Láthatjuk ismét sajnos, hogy a cigánybűnözés kifejezéshez az antiszemitizmus is társul.
A holokauszt nehezen magyarázható a pusztán tradicionális európai antiszemitizmussal, ahogy erről - többek között - Ali Rattansi is vélekedik a Rasszizmus - nagyon rövid bevezető c. könyve 59. oldalán. A holokausztnak ugyanis modern vonásai is voltak. Az első ilyen a nemzetállam létrehozása iránti igény. A másik a társadalomtervezés, amely arra irányult, hogy tiszta nemzet jöjjön létre, és hogy egyes társadalmakban hasznos emberek és paraziták is élnek. A harmadik az eugenika, amely elv szerint a zsidók, a cigányok, a homoszexuálisok és más deviációk nem asszimilálhatók a nemzetbe. Az antiszemitizmus tehát átitatódott a rasszizmussal.
Ezt az eszmeiséget tisztán látjuk sajnos a fentebb idézett négy hozzászólásban. Ha a felhasználó valóban 19 éves, akkor számomra elképzelhetetlen, hogy ilyen nézeteket önmagától szajkózna. Ha ennél idősebb, mondjuk harminc évesnél több, akkor arctalan, nem vállalja önmagát, azaz kiegyensúlyozatlan, és veszteségekkel teli, önmagában csalódott, indulatos ember. Mind a két variáció veszélyes. Nem kell ecsetelni, hogy miért.
A felhasználó neve is sokat sugall: lonSSdalezsolti. A két s betű nyílván a Waffen SS-t jelöli.A Lonsdale márkával kapcsolatban egyes politikusok úgy vélekednek, hogy a termékek viselői egyfajta időbombát jelentenek, azaz a társadalmi feszültség szításának szimboluma ez a brand.

Hogy miért kell erről a jelenségről a börtönblogban írni?
Azért mert a magyar börtönökben a romaság felülreprezentált, és a szakszerű munka végzéséhez elengedhetetlen a tisztánlátás.
Hogy a kérdés nemzetközi diplomáciai szinten is mennyire jelentős, arról itt lehet olvasni.

3 megjegyzés:

  1. Hallod ennyi erővel a MAunika Show fogatlan cigányainak megnyilvánulásait és személyiségét is elemezhetnénk. Semmi köze nincs a holocaustnak ahhoz hány roma van a börtönökben. Hacsak nem akarsz itt is Kuruc info/ATV viszonyokat akkor koncentrálhatnál az értelmes kommentekre és ne a 19éves, kamunickel írogató idiótákra. Ha egyáltalán tényleg ő van a nick mögött és nem csak valaki téged akar hülyíteni. Ócska dolgok ezek, egy értelmes ember mint Te szvsz. feleslegesen pörgeti magát az ilyeneken.

    VálaszTörlés
  2. Na közben megnéztem a videót is, hát mit ne mondjak elég vicces hogy 2010-ben is még itt tart a szociálpszichológia ahol az RTL/TV2/ATV 2009ben. Peace jelekkel és horogkeresztet a kukába dobálással eddig sem sikerült semmit megoldani. Szép tudomány ez ugyan, csak éppen a mai közállapotokat elnézve nincs realitása. A lényeg ugyanis az, ha nincs cigánybűnözés akkor nem kell vele foglalkozni, nem kell törődni azokkal az emberekkel akiknek a cigányság EGY RÉTEGÉVEL lehetetlen együtt élni. Hiszen maga a szó nem tehet arról hogy ki mit magyaráz bele. Ebből csodálatos politikai mellébeszélést lehet kerekíteni, az viszont tagadhatatlan hogy az elmúlt években egyre nagyobb teret nyert ez a probléma és ez igaz teljes Európára. Hangsúlyozom még egyszer: nem csak Mo.-n, hanem Európában mindenhol. Csak itthon megy a maszatolás hogy minek nevezhetjük ezt a jelenséget vagy leírhatjuk a tettes származását (ha áldozat akkor ez nem probléma ugye). Teljesen mindegy, tőlem nevezhetjük xy-nak is, csak ennyire hülyének nézni az embereket már erősen a politikai demagógia felé hajaz. Tőlem nyugodtan rögzíthetjük: nincs cigánybűnözés viszont hatalmas problémák vannak az integráció terén. Tessék lemenni latrinát ásni ha kell, tanítani és ezt a mellébeszélést meg hagyjuk meg a politikusoknak.

    VálaszTörlés
  3. Azért a videónál nem elhanyagolandó az a tény sem hogy hány embernek tetszik, és hánynak nem... Továbbá Gergely, légy olyan kedves, és költözz be egy börtönbe rabként, vagy épp lakj itt ahol én lakom, Meglátnád hogy az utca sem különb a benti élettől... Lerabolják egymást, wamzerkodnak, stb...
    Mondja mindezt egy olyan ember aki börtönök lakója is volt. Mit volt? Még lehet..

    VálaszTörlés