2012. április 4., szerda

A Rivotril inverz hatása

Bármennyire is nyugatószer a Rivotril, a börtönben - túladagolva - tombolást eredményez. Nagyon sok mindennel lehet ezt magyarázni, most itt csak vázlatosan pár pont:
1. A börtön agresszív közeg, és a "drog" valós hatása mindig függ a közegtől.
2. A Rivotril túladagolása nyilván nem egyezik meg azzal a hatással, amit a Klonazepám megalkotói elképzeltek, ugyanis ők orvosi felügyelet mellett, gondosan adagolt gyógyszermennyiségre gondoltak a munkájuk során.
3. A bűnözők könnyen tolerálják a kockázatot.
4. A börtön néhány rabnál extrém kockázatkereső magatartást alakít ki.
5. Néha ez a magatartás kockázatkereső személyiséggé torzul avagy kumulálódik, amihez társul a súlyos benzodiazepin addikció.
6. A börtönben a Rivotril az átutazást is elősegíti, azaz a rab nem érzi, hogy be lenne zárva. Extrém magaviseletű rabok, ezt kihasználják, és a 4-es pont értelmében függővé válnak.
7. A "benzodiazepin szindróma" egyes elemei kifejezetten hasonlítanak az antiszociális személyiségzavar egyes jegyeire, és a pszichopátiás személyiségvonásokra.

8 megjegyzés:

  1. Egy kétszer én is rivóztam bent de engem úgy kiütött hogy az nem igaz. Másokat meg inkább úgymond felbátorított és kötekedővé tett. Igazából nem is lenne vele baj ha mértékkel tudná a fogvatartott használni, mert ha nem 5-6ot tolnak be egyszerre akkor szinte mindenkin az látszik hogy álmos, kába, és nem az erőszakot keresik. bár ez csak az én véleményem.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Calabashhead!

    Segítséget kérek az alábbi témában:
    -kitől származik az az elmélet miszerint a börtön a társadalom nagyító alatt?
    -melyik művében olvashatok róla?

    Köszönöm előre is a választ!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Daseb,
    jó lenne erre megtalálni a választ. Így érdemes rákeresni:
    "prisons are a microcosm of society" - elég sok találat adódik rá.
    Ha kiderül a forrás, én is szeretném tudni!
    Azt tudom, hogy páran már a hetvenes években is redukcionistának tartották ezt a kijelentést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://books.google.hu/books?id=RTH31DgbTzgC&pg=PA35&lpg=PA35&dq=prisons+are+a+microcosm+of+society&source=bl&ots=1cqdFaSkhc&sig=z5KQ3T7U2KECCRA8msTTFUMbdrc&hl=hu&sa=X&ei=Msy7T--IBMOaOt_ZkYwK&ved=0CFgQ6AEwAg#v=onepage&q&f=false

      a válasz: Donald Clemmer - The prison community

      már csak be kell szerezni :D

      Törlés
  4. Ha csak egy szemet vesz be valaki, és kávét iszik rá, úgy érzi, mintha speedezne. Ha több szemet vesz be totális kábaság, nyálcsorgás, állva alvás, eszméletvesztés. Nem egy nagy utazás, de itt bent maga a mennyország. Van, aki harminc-negyven darabot is bevesz, attól zombi lesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy szemtől semmilyen extra hatás nem lesz, max megnyugszol. A kávétól sem lesz speed hatás. Túl sokat ültél már és képzelődsz...

      Törlés
  5. EZ FÜGGHET A MG SZÁMTÓL UGYANIS 0,5 MÁS MINT 2 MG.

    VálaszTörlés