2011. május 30., hétfő

Drog a börtönben - gondolatok 2.

Legenda a "rivotril-gyár" leégéséről

A nem régen lazajlott pszichológiai konferencián, börtönpszichológusok mondták, hogy mostanában (2011, május) egyre kevesebb a Rivotril a börtönökben, és ezért a rabok többnyire nyugtalanok. Az egyik előadásban mutattak egy rajzot, amit egy fiatalember készített Rivotril-megvonás alatt. Semmi különös nem volt a rajzon, de ha láttuk azokat a rajzokat, amelyeket akkor készített, amikor még nem volt Rivotril-megvonás, nos, akkor szembeszökő volt a különbség.
Más rabok azt híresztelik, hogy leégett az a gyár, ami a Rivotrilt készíti. S lám, a legenda majdnem igaz!

3 megjegyzés:

  1. Szeretném megkérdezni, hogy ki vagy, és milyen kapcsolatod van a büntetés-végrehajtással? Ne haragudj, lehet, hogy le van írva valahol, csak én még azt nem olvastam el. Ha kompetensnek érzed magad a témában, elmondanád nekem, miért adnak Rivotrilt a fogvatartottaknak a börtönben? Tudom, hogy szorongást csökkentő hatása van, de tönkre vágja a rövidtávú memóriát. Szerintem nem kéne, hogy a börtönökben a raboknak szüksége legyen ilyesmire, és ha mégis van, akkor abban az intézményben nem megfelelők a körülmények.

    VálaszTörlés
  2. Kedves lynx,

    szerintem már elolvashattad, hogy börtönpszichológus vagyok, és ismerem a börtönbeli Rivotril-problémát. Teljesen egyetértek a megjegyzéseddel.

    Fliegauf Gergely

    VálaszTörlés
  3. szia

    olyan kerdesem lenne,hogy feltudnam valahogy venni veled a kapcsolatot? (email pl)
    lenne egy ket fontos kerdesem,(szemelyes) ezert nem szeretnem ide kiirni...de remelem hogy sokat tudnal a valaszokkal segiteni.

    koszonom elore is :)

    L

    VálaszTörlés