2011. január 19., szerda

Félelem és undor a gyúrástól

Ez a rajz is a szembesülésről szól, nem önarckép.
A képet egy vékony testalkatú fogvatartott készítette, aki bizonyára azzal szembesült, hogy a börtönben az egyik, ha nem az egyetlen igazi erény a gyúrás. Ezzel a témával már foglalkoztunk a börtönblogon több alkalommal is, most nem is gyúrás a lényeg, hanem a szembesülés.
A gyúrás erős maszkulin jelleget kölcsönöz a testnek, és minden bizonnyal a léleknek is. Nagyon kell ügyelni arra, hogy az edzések nyújtásokkal is társuljanak, mert nagyon könnyen annyira merevvé lehet válni, ami szinte harcképtelenné teszi az embert.
Miért kell mégis gyúrni a börtönben? Azért mert a testi dominancia többet és, mint az ütőképesség. A testi dominanciával fűszerezett szavak és tekintetek jóval erélyesebbek egy zárt közegben. A rugalmasság sokkal inkább kötődik a nagyobb helyigényű mozgásokhoz.
A börtönben ez a menő, de nem biztos, hogy a gyúrás minden rabban csak pozitív benyomásokat kelt. Ott vannak például azok a rabok, akik nem engedhetik meg maguknak a gyúrást. Bennük félelmet kelthet az, hogy a börtönben csak a nagy test a menő. Ez a rettenet érződik a fenti rajzon.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése