2011. április 24., vasárnap

Seth Ryan (módosított cím)

Módosítanom kellett ezt a bejegyzést, és ezzel párhuzamosan szégyelnem kell magam, és ezért hagyom itt az eredeti bejegyzést áthúzva.
Egy olvasómat, aki Sethnek nevezte magát, súlyosan félreértettem, vagy összekevertem valaki mással. Azt gondoltam, hogy az Amerikai história X c. film Seth-jével azonosítja magát. Egy másik olvasó, Ha, hívta fel erre a hibára a figyelmemet.
Ezennel mindekettőjüktől bocsánatot kérek. Bocsánatot kérek azoktól is, akik azt gondolták, hogy most íme a "bölcs" börtönpszichológus morális győzelmet arat egy "oktondi" neonácin. Ez nem igaz. Valószínűleg senki sem volt itt neonáci.

A filmbéli Seth azonban mégiscsak érdekes figura, és a dal még annál is érdekesebb, ezért a posztot fenthagyom.

Mégis azért hagyom fent inkább, hogy én magam okuljak, hogy nagyon óvatosan kell eljárnom, ha véleményt formálok valakiről. Nickname-ek mögé bújunk, és ez sebezhetővé és agresszívvé tesz minket. Lám, én sem vagyok kivétel, aki a jelenség ellen próbálok harcolni.

Minden olvasómtól bocsánatot kérek!  


Nagyon jól tudom én is, hogy milyen az, ha valakit lerasszistáznak, mert velem is megtörtént. Amikor korábban még a börtönben dolgoztam, úgy éreztem, hogy nagyon sokat megtettem egy cigányemberért, aki erőszakos közösülés miatt került be. Kiharcoltam neki, hogy enyhébb fokozatba kerüljön. Aztán elkövetett egy fegyelemsértést (nem írom le, hogy mit, mert akkor túl konkrét lennék), és visszakerült arra a körletre, ahol én  voltam a nevelő. A fegyelemsértés miatt fenyítést kellett kapnia, nekem kellett intézni. Akkoriban éppen olyan rövid volt a hajam, mint most, és talán ezért, talán másért, az a cigányember lerasszistázott engem.
Nagyon rosszul esett, főleg azért, mert korábban segíteni akartam neki.


Korábban egy hosszabb kérdést tett fel nekem egy olvasóm, aki Sethnek hívta magát. Akkor naivan azt hittem, hogy a nevét a bibliai Seth alakjából merítette, azonban nem régen ismét megnéztem az Amerikai história X című filmet, ami az amerikai etnikai konfliktusok feloldhatatlanságáról szól. Ebben a filmben szerepel egy javíthatatlan, és meglehetősen túlsúlyos skinhead, akit Seth-nek hívnak.